İnegöl köftesi


1 kg yağsız kıyma,
• 150 gr. böbrek yağı,
• 2 baş soğan
• 2 çay kaşığı karbonat,
• 2 yemek kaşığı süt tozu,
• 1 yumurta sarısı

İnegöl Köftesi
yemeğinin hazırlanışı:
Kıyma ve böbrek yağı yoğurulacak ve kıyma makinesinde cekilecek. İki baş soğan rendelenecek iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karısıma eklenerek iyice karıştırılarak yoğurulucak ve tekrar kıyma makinesinden geçirilecek. Bu karışım bir gün dinlendirilecek. Daha sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ister ızgarada ister fırında pişirilecek ve yemek için hazır biraz zor olsada

Hiç yorum yok: