
400 gr kuşbaşı doğranmış dana eti (kol tarafından kesilmiş),
1 çorba kaşığı pul biber,
4 adet soğan, 6 adet patates,
2 adet havuç,
4 adet domates,
2 çorba kaşığı zeytinyağ,
4 bardak kaynamış su ve et suyu,
tuz,
karabiber,
Tarif:
Bir tavaya zeytinyağını koyun, soğanı ince ince doğrayıp yağa ilave ederek, kısık ateşte hafifçe öldürün. Et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, hafif ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. 2 bardak sıcak suyu azar azar dökerek ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin. Havuçları ince ince kesin ve kaynayan suya ilave edin, patatesleri de küp şeklinde doğrayarak kalanç kaynar suyla birlikte ilave edin. Arada bir karıştırarak havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Soyduğunuz domatesleri küçük küçük doğrayıp çatalla ezerek püre haline getirin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın domatesi ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten indirin. Çorba kaselerine sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder