Malzemeler:
* Yarim tavuk gogusu
* 1 adet orta boy havuc
* 1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
* 1/2 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
* 2 cay kasigi tuz
* 1/2 cay kasigi karabiber
* 10 bardak soguk su
Yapilisi:
1. Once tavugu guzelce yikayin
2. Daha sonra suyu bir tencere bosaltin ve tavugu icinde haslayin.
3. Haslama suresi kaynamaya basladiktan sonra atesi kisiga cevirin ve 10 dak. kaynatin
4. tavuk haslandiktan sonra tavugu tencereden alin.
5. tavuk suyunu te suzgecten suzun ve tekrar tencereye bosaltin.
6. ayri bir yerde havucu rendenin normal tarafi ile rendeleyin. Pirasalari boydan ikiye bolup
7. 3-4 mm genisliginde(eriste keser gibi) dograyin. Tavuklari didin.
8. Tencereyi tekrar ocaga koyup kaynamakta olan tavuk suyunun icine
9. tavuk, pirasa,havuc ve sehriyeyi katin. Tuzunu ve karabiberide katin. Kaynarken havucun biraz kapugu cikiyor.
10. Eger corbanin kopugu bitti ise corba olmus demektir. Bu da yaklasik 10dak. ya denk geliyor.
11. Corbanizi karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz.
KIRMIZIBİBER SALATASI

Malzemeleri:
3 adet Közlenmiş kırmızıbiber
2 adet haşlanmış yumurta
peynir
ceviz
Yapılışı:
Sanırım bunun tarifini vermeme gerek yok. Tabağı zevkinize göre yerleştirebilirsiniz.
HAMSİ TAVA

Malzemeler:
1 kg Hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım subardağı ayçiçek yağı
tuz
Yapılışı:
Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun. Yada balıkçıya temizletiyorsun.Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun. Balıkları iyice temizledikten sonra bir gazete üzerine yay. Balıkların suyu gitsin. Daha sonra balıkları biraz tuzla . Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun.Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun. Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz. Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileritavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz....
Sanrım herkes hamsi tavayı bilir... Ben boyle kızartmayı daha sonra öğrendiğim için daha çok dizili bir şekilde kızartabilmeyi paylaşmak istedim
KEDİDİLİ PASTASI

MALZEMELER:
1 paket Dr.Oetker Kakaolu puding
1 paket Dr.Oetker çikolata sosu
1 lt süt
4 çorba kaşığı şeker
1 paket kedidili bisküvi
Yapılışı;
1. Sütü tencereye boşalt
2. puding, çikolata sosu, şekeri sütün içine boşalt. Karıştıra karıştıra homojen kıvamlı bir krema elde edecek şekilde pişir.
3. bisküvilerin ilk sırasını tepsiye yerleştir. Ben kare olan borcamı tercih ettim. Tam denk geliyor.
4. Sosun yarısını tencereye dök.
5. İkinci sıra bisküvileri diz. Kalan sosuda dök.
6. Buzdolabında 1 gece bekledikten sonra servis yaparsan tam kıvamında oluyor. Üstünü ister hindistan ceviziyle ister krem şantiyle; dilediğin gibi süsleyebilirsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder