
Malzemeler :
1 Kg Patlıcan
1 Su Bardağı Zeytinyağı
4 Diş Sarımsak
4 Adet Kuru soğan
4 Adet Domates
1 Tutam Maydanoz
2 Kaşık Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
Yeşil biber
Yapılışı :
Öncelikle ilk olarak patlıcanların saplarını keserek işe başlayalım. Sonra patlıcanları ortadan ikiye bölelim. İçine yağ konulmuş kızgın bir tavada patlıcanları çevirerek kızartalım. Yine, fazla yağını alması için patlıcanları havlu kağıt üzerine dizelim yağını çekmesini bekleyelim.
Sonra ikinci yapılacak işlem, küçük küçük kestiğimiz soğanları zeytinyağında kavuralım. Sonra kabuklarını soyup parçalara ayırdığımız domatesleri, kıyılmış maydanozları, dövülmüş olan sarımsağı, limon suyunu, şekeri ve tuzu ilave ederek göz kararına göre (5-6 dakika) pişirelim.
Üçüncü işlem, kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine alalım. Patlıcanların ortasını bir kaşık yardımıyla kayık içi gibi açalım . Daha önceden hazırlamış olduğumuz harcı, patlıcanların içerisine eşit olarak, ortasına koyalım. yeşil biberleri süs olarak üzerine koyalım. (Tercihe göre) Yine göz kararına göre tahminen 1 ve 1,5 bardak sıcak su ilave edelim. Son işlem ve önceden ısıtılmış fırında patlıcanların suyu, kendini çekene kadar pişirelim. Çok az su kalabilir. Ekmekleri bandırmak için…
Ve şimdi sıra emeklerinizin karşılığını almaya, o güzel yemeği yemeye geldi. Sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz. Tercih sizlerin.
Patlıcan musakkadan tek farkı içinde kıyma yok, sarımsak var.
Benden yine bir dipnot : Lütfen! daha çok yaz aylarında tuz kullanımını mümkün olduğu kadar azaltalım.Afiyet OLsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder