Malzemeler:
6 adet patlıcan
300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 kaşık margarin
6 adet sivri biber
2 bardak su
Karabiber
Tuz
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları şerit şerit soyun uçları ayrılmayacak şekilde ortadan yarın ve tuzlu suya koyun. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızartın. Öte yandan küçük doğranmış soğanları üç yemek kaşığı margarinde pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Daha sonra tuz, karabiberini ilave edin. Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bu içleri patlıcanların ortalarına koyun. Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biberle süsleyin. İki bardak suyla beraber bir çimdik tuz atın. Üzerini kapatıp pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder