İftar Menüsü


MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

Yarım paket kırmızı mercimek
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nane
Yarım limon
2,5 litre su (10 su bardağı kadar)
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Kaynamakta olan suya ayıklanmış, yıkanmış, iri iri doğranmış soğan, patates, havuç, yağ ve mercimekler atılır. Yarım saat kadar kaynatılır. Çorba ılındıktan sonra el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Bir taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman limon suyu ve kuru nane ilave edilir.aFİYET oLSUN







FIRINDA TAVUK

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
4 adet orta boy patates
biraz salça
tuz
yarım bardak su

HAZIRLANIŞI

Jelatinin içine temizlenmiş tavuğunuzu , soyulmuş ikiye kesilmiş patetesleri dizin. İsteğe göre tavuğa ve patateslere önceden istenilen baharatlar veya salça sürülebilir. Malzemeleri tuzlayın ve en son jelatinin içine yarım bardak su koyarak ağzını kapatın. 180 derecede 1,5 saat kızarana kadar pişirin.Afiyet Olsun








MAKARNA SALATASI

MALZEMELER

500 gr kıvırcık makarna
1 kutu konserve mısır
300 gr janbon
1 orta boy konserve salatalık turşusu
250-300 gr mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Makarnaları haşlayın, soğuk suda yıkayıp, büyük bir kaba koyun. Ardından küp halinde kesilmiş janbonu, mısırlaru, ve ince kesilmiş salatalıklaru makarnaya ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta mayonezi, yoğurdu, ince kıyılmış sarmısağı, baharatları ve tuzu karıştırın. Sonra karışımdan biraz ayırarak makarnaya ekleyerek iyice karıştırın. Kalan bölümü üstüne sıvayın. Böylece makarna salatanız ertesi gün yavanlaşmaz.Afiyet Olsun





GÜLLAÇ
Malzemeler
10 yaprak hazır güllaç
2.5 litre süt
2.5 su b.toz şeker
1 su b.pudra şekeri
1 su b.hindistan cevizi
yarım çay b.gülsuyu
yeşil fıstık
file fındık

Süslemek için:

kiraz şekerlemesi
toz yeşil fıstık

Hazırlanışı :
Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin.
Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün.Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.

Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını,hindistan cevizinin yarısını,yeşil fıstık,file fındık ilave edin.Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin.En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

1 yorum:

Ezgi eRDEM dedi ki...

of aksam olsada yesek ya