Somon Buğulama





Malzemeler,
500 gram somon fileto
3 adet domates
4 adet sivri biber
5 dal maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.
Biberleri halka şeklinde doğrayın.
Maydanozu incecik kıyın.
Orta büyüklükte bir tavanın tabanını tamamen kaplayacak şekilde domates dilimlerini yerleştirin.
Temizlenmiş somon filetoları domateslerin üzerine dizin.
Balıkların üzerini domates, biber dilimleri ve maydanozla kaplayın.
Zeytinyağını üzerinde gezdirin.
Damak tadınıza göre tuzunu serpin.
Kısık ateşte 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Izgara sebzelerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: