Profiterol


Hazırlanışı:
1 su bardağı su
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 tutam tuz
3 yumurta

Kreması için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin(yumuşamış)

Önce kremasını margarin ve süt hariç harmanla sonra sütü ilave et. Ocağa koy koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyu bir muhallebi olsun. Ve soğumaya bırak soğuyunca margarini koy ve mikserle çırp.

Hamuru:
Ocağa suyu ve yağı koy yağ eriyince unu ilave et ve soğumaya bırak soğuyunca sırası ile yoğurarak yumurtaları ekle ve biraz daha yoğur. Yarım saat kadar buzdolabında bekletip yağlanmış tepsiye ceviz büyülüğünde toplar yap. 30 dk pişir. Soğuduktan sonra hamurları ortadan kes aralarına krema koy ve kapat. Üzerine puding dök. Soğuk servis yap.

1 yorum:

Elif Damla dedi ki...

Çok güzel. Bugün denemeyi düşünüyorum. Teşekkürler